Voice-over voor Animatie Video

Steeds meer bedrijven laten een animatie video maken voor hun merk, producten of diensten. Dit noemen we vaak een “explainer video”. Zo kun je in korte tijd, en op een duidelijke wijze uitleg geven over een complex onderwerp. Daarnaast wordt animatie video uiteraard ook gebruikt voor cartoons, voor kinderen maar keer ook voor volwassenen. Naast het visuele aspect mag het geluid zeker niet worden vergeten. In tegenstelling tot video is er geen live geluid bij een animatie video aanwezig, alle audio moet achteraf worden toegevoegd. Om het woord bij de daad te voegen bieden wij de diensten aan van een breed scala aan internationale voice-over professionals die elke animatie video meer inhoud én karakter geven. Wanneer je graag wat meer advies wilt bij het maken van de juiste keuze voor een voice-over stem helpen we je uiteraard graag verder.

Maak het duidelijk met een animatie video

De voornaamste toepassing bij een animatie video is het verstrekken van informatie. Je hebt vast ooit eens een animatie gezien op een website van een winkel of een dienstverlener. In één of enkele minuten krijg je uitleg op een duidelijke manier, vaak wordt deze informatie visueel in beeld gebracht in combinatie met een aansprekende voice-over. Een duidelijke en vriendelijke stem is hierbij van groot belang, evenals een goede audio kwaliteit. Zoals gezegd is er bij animatie geen geluid aanwezig, daarom moeten alle toegevoegde elementen van hoge kwaliteit zijn om het beoogde resultaat te behalen. Hieronder noemen we alvast de voornaamste aandachtspunten.

Italiaanse Voice-over

(166)
Vanaf: 150.00

Is nu beschikbaar

Levering binnen: 24 uur

Klanten: Sport Magazine

Britse Voice-over

(166)
Vanaf: 150.00

Is nu beschikbaar

Levering binnen: 24 uur

Klanten: MyHeritage, UBS

USA Voice-over

(251)
Vanaf: 195.00

Is nu beschikbaar

Levering binnen: 24 uur

Klanten: Hp, Mastercard, Ford

Italiaanse Voice-over

(199)
Vanaf: 195.00

Is nu beschikbaar

Levering binnen: 24 uur

Klanten: Wavin, PosteItaliane

Zoek de juiste voice-over voor een animatie video

Voor wie is de animatie video bedoeld?

Als eerste zul je moeten bepalen voor welke doelgroep de animatie video bedoeld is. Wanneer je voor professionals een presentatie maakt zul je voor een andere stem kiezen dan voor consumenten die je uiteindelijk iets wilt verkopen. Bij een explainer video wordt vaak gekozen voor een vriendelijke stem, iemand die je uitleg geeft op een duidelijke wijze zonder uit de hoogte te klinken.

Wil je de animatie video in meerdere talen aanbieden?

Afhankelijk van de animatie zal de audio niet nauwkeurig gesynchroniseerd hoeven te worden met de lippen van de karakters, vaak is de spreker niet eens in beeld te zien. Dan is het eenvoudig om de presentatie in meer talen aan te bieden. Uiteindelijk werkt gesproken tekst veel beter dan ondertitels. Wij kunnen voice-overs in meerdere talen verzorgen, houd qua timing wel rekening met de lengte van de teksten in de verschillende talen.

Hoe kies je het juiste karakter bij de animatie video?

Bij animatie heb je doorgaans wat meer mogelijkheden om een opvallende stem te kiezen. Voor een explainer video werkt een rustige, duidelijke stem het beste, voor amusement wil je liever een cartooneske stem met veel variatie. Soms is een combinatie van stemmen een goede manier om de aandacht van de kijker te behouden. In dat geval kun je kiezen voor meerdere stemacteurs, of kies voor een acteur die in staat is om met meerdere stemmen de tekst in te spreken. Dit kan in het script worden aangegeven.

Wanneer heb je de opname nodig?

Bij een animatie video ligt de nadruk in de productie vooral in het visuele gedeelte. Dat is begrijpelijk aangezien animatie een arbeidsintensief proces kan zijn. Hoewel we adviseren de planning voor de voice-over al in een vroeg stadium in het proces op te nemen, is het wel mogelijk om last-minute voice-over projecten uit te voeren. Wanneer onze standaard snelle levertijden niet snel genoeg zijn kun je altijd even contact opnemen met onze teamleden voor alle mogelijkheden.

Was is het beschikbare budget voor de animatie video?

Je kunt een low budget animatie video maken, je kunt ook de Disney van de Lage Landen proberen te zijn. Ongeacht het budget, we zijn er zeker van dat er altijd een plekje te vinden is voor onze professionele voice-overs. Ondanks de hoge kwaliteit opnames kunnen we dankzij een gestroomlijnde werkwijze toch tegen zeer scherpe tarieven leveren.

Waar ga je de animatie video publiceren?

Normaal gesproken wordt een animatie video online gepubliceerd. Wanneer de video gecomprimeerd wordt kan er beeld- en geluidskwaliteit verloren gaan, het is dus van groot belang dat de bronbestanden van optimale kwaliteit zijn. Daarnaast is het ook mogelijk dat de animatie video via andere kanalen wordt gepubliceerd inclusief televisie vertoning. Onze hoogwaardige audio bestanden zijn uitermate geschikt voor professionele kwaliteit producties.

Wat gaat de voice-over kosten?

Bekijk onze dienstenpagina voor meer informatie over onze tarieven. Bij radio spots is de lengte van de opname vaak beperkt, dat merk je aan de lage kosten. Je kunt dus zeker overwegen om meerdere variaties van een commercial in te laten spreken, zo kun je tegen lage kosten meerdere commercials produceren.

Zo maken we het verschil met onze voice-over diensten

  • Ervaren stemacteurs: Met een breed scala aan internationale stemacteurs is er altijd een geschikt persoon voor jouw project. We denken graag met je mee over de beste stem die aansluit op de boodschap, om zo de grootste impact te bewerkstelligen.
  • Opnames in de hoogste kwaliteit: De meeste stemacteurs in onze database werken vanuit een thuisstudio. We stellen hoge eisen aan onze acteurs, en aan de apparatuur die ze gebruiken. Zo leveren we keer op keer topkwaliteit opnames.
  • Snel geleverd online: Dankzij een online workflow kunnen we zeer snel het resultaat leveren. Kies een stem, stuur het script en ontvang binnen korte tijd een professionele voice-over opname.
  • De prijzen zijn laag: Door een slimme manier van werken kunnen we onnodige kosten vermijden. Zo betaal je alleen voor de audio opname, en niet voor allerlei administratieve zaken waar je geen voordeel mee behaalt.
  • Service en ondersteuning: De keuze voor de juiste stem is niet altijd eenvoudig, daarnaast zit je wellicht nog met een aantal praktische vragen. Wees gerust, wij bieden een uitstekende service voor én na de bestelling!